Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ-ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΨΙΕΣ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αιτήθηκε την εκπόνηση μελέτης για την ανάγκη κατασκευής νέων χώρων και την αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων.

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με αντικείμενο την εκπόνηση νέας ρυθμιστικής μελέτης.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς αιτήθηκε στις 06/05/2020 την εκπόνηση μελέτης για την ανάγκη κατασκευής νέων χώρων και την αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης έδωσε, τη σύμφωνη γνώμη της από άποψη σκοπιμότητας ενώ ακολούθησε στις 15/09/2020 σχετική απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και η τελική έγκριση σύναψης της σύμβασης από το Δ.Σ του Γ.Ν.Κ. στις 17/11/2020.

Όπως ανάφερε στο eidisis.gr  ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, το επόμενο διάστημα, κλιμάκιο αρμοδίων υπαλλήλων των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. θα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες επιτόπιες επισκέψεις-αυτοψίες και θα συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

«Με την έγκριση της ενεργειακής αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιρίων και τον διαγωνισμό για τη προμήθεια του εξοπλισμού της ΜΕΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη, η ρυθμιστική μελέτη έρχεται να προσδιορίσει, μετά από δεκαετίες, την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί πλέον το νοσοκομείο. Είναι ανάγκη με σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ποιοτικές παροχές υγείας, προς τους Κιλκισιώτες. Τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο Κιλκίς γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις, που προκρίνουν τις λύσεις για την επίλυση προβλημάτων συσσωρευμένων επί δεκαετίες. Είναι μονόδρομος η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να κινηθούμε με θετικές δράσεις και παρεμβάσεις, ο καθένας μέσα από το θεσμικό του ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ