Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΞΙ ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ, ΞΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Έξι κομμωτές, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, έστησαν καρέκλες, έβγαλαν χτένες και ψαλίδια και υποδέχθηκαν τους άστεγους.

Σε μια πράξη αγάπης προς τους άστεγους που διαβιούν στο υπνωτήριο στην οδό Ανδρέα Γεωργίου προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα η αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής.

Κομμωτές και κομμώτριες της πόλης, ανέλαβαν τον καλλωπισμό αστέγων, προσφέροντας σε όσους επιθυμούσαν κούρεμα και ξύρισμα.

Σε ανοιχτό χώρο, δίπλα από τη δομή και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας έξι κομμωτές μετέτρεψαν το σημείο σε υπαίθριο κομμωτήριο. Έστησαν τις καρέκλες, έβγαλαν χτένες και ψαλίδια και υποδέχθηκαν τους άστεγους.Όπως κάνουν κάθε ημέρα, σε όλους τους πελάτες, τους ρωτούσαν πως επιθυμούν να κουρευτούν και στη συνέχεια, βάζοντας όλη την τέχνη τους, προχωρούσαν στην κόμμωση, χαρίζοντας χαμόγελα σε ανθρώπους που γνωρίζουν καθημερινά το σκληρό πρόσωπο της ζωής.Συγκινημένος ο κομμωτής Χρήστος Στάγκος δήλωσε ότι σήμερα έκλεισε το κατάστημα του στο κέντρο μέχρι το μεσημέρι για να συμμετέχει σε αυτή την ξεχωριστή δράση, ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να νιώσουν όμορφα και να αισθανθούν ίσοι με τους συνανθρώπους τους. Ευχήθηκε παράλληλα η Ανάσταση του Χριστού να μας βοηθήσει να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι.Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος δήλωσε ότι η υπηρεσία ασχολείται ακόμη και με τη λεπτομέρεια, προχωρώντας στον ευπρεπισμό των ωφελούμενων. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της δράσης είναι οι άστεγοι να αισθανθούν ισότιμοι και γενικότερα να αισθάνονται ίσοι σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη δράση θα επαναλαμβάνεται κάθε δίμηνο για όσους θα θέλουν να συμμετέχουν.Στο υπνωτήριο αστέγων αυτή τη στιγμή διαμένουν 61 άτομα και άλλοι τόσοι περίπου εξυπηρετούνται από το ανοικτό κέντρο ημέρας. Συνήθως είναι μέχρι 65 ετών και βρέθηκαν σε αυτή τη θέση εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.Αναφορικά με τα γεύματα αγάπης ο κ. Αηδονόπουλος είπε ότι θα σιτιστούν με τριπλό γεύμα τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο, 2020 άτομα. "Δεν θα μείνει κανείς νηστικός, παρά τις αργίες" δήλωσε ο αντιπρόεδρος κοινωνικής πολιτικής. Σημείωσε δε ότι τα γεύματα αυτά προσφέρονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά μήνα και τις γιορτινές ημέρες είναι κατάλληλα διαμορφωμένα, με επίκαιρα εδέσματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ