Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΟΒΑΚΩ: ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΧΑΐΑ

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής και με αυτόν τον αιφνιδιαστικό τρόπο υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια και αποτελούν εμπαιγμό, αναφέρει η ΠΟΒΑΚΩ

Για αιφνιδιαστική και δυσάρεστη εξέλιξη, που προκαλεί αναστάτωση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών και πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, Πέτρος Καλπακίδης αναφερόμενος στο ξαφνικό μπλόκο που μπήκε στο επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, από την ερχόμενη Δευτέρα, μεταξύ άλλων περιοχών, σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

«Η κατάσταση πλέον είναι οριακή για το λιανεμπόριο, έχουμε στραγγίξει. Κατανοούμε πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, ωστόσο είναι απορίας άξιο πως τελευταία στιγμή και ενώ είχε ανακοινωθεί το οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου πανελλαδικά, η απόφαση αυτή ανατράπηκε για Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής και μάλιστα με αυτόν τον αιφνιδιαστικό τρόπο υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια και αποτελούν εμπαιγμό σε βάρος των ανθρώπων του λιανεμπορίου που έχουν ταλαιπωρηθεί από το “άνοιξε – κλείσε” και από μέτρα που τελικά δεν αποδίδουν. Οι ανατροπές μειώνουν την αξιοπιστία και το μόνο που κατορθώνουν είναι να προκαλούν ανησυχία για την επόμενη ημέρα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ υπογραμμίζοντας πως «πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις των εμπόρων καθώς δεν υπάρχουν πλέον αποθέματα ρευστότητας. Είναι αδήριτη ανάγκη να δοθούν οικονομικές ανάσες στο λιανεμπόριο όλων των περιοχών της χώρας, που βρίσκεται στην εντατική εδώ και μήνες».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ