Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ-ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Στη χώρα μας θα καταφθάσουν τμηματικά 4 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια, οι φαρμακοποιοί σε ολόκληρη τη χώρα ήδη έχουν αρχίσει τις κρατήσεις

Την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι ομόφωνα δηλώνουν ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός θα είναι ένας χρήσιμος σύμμαχος αυτόν τον χειμώνα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, τα ερωτήματα για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι αρκετά.

Την ώρα που έχει εξακριβωθεί ότι στη χώρα μας θα καταφθάσουν τμηματικά 4 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια, οι φαρμακοποιοί σε ολόκληρη τη χώρα ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν κρατήσεις εμβολίων από ενδιαφερόμενους.

Οι κρατήσεις γίνονταν και στο παρελθόν, ωστόσο φέτος το ενδιαφέρον είναι αυξημένο λόγω της πανδημίας.

Σχετικές ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, που ξεκινά μέσα Οκτωβρίου, πρόκειται να κάνουν αύριο Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Παρέμβαση θα κάνουν επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα Marianna Trias, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.

Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα του Υπουργείου Υγείας στο facebook.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ