Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
x

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ - ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Η ΠΝΟ

Μέτρα για την ανάσχεση των κρουσμάτων ζητούν οι εργαζόμενοι, που εκφράζουν φόβους για ακόμη περισσότερες μολύνσεις σε εργαζόμενους και επιβάτες πλοίων

Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στα πλοία της ακτοπλοϊας καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και επικρατεί έντονη ανησυχία στο χώρο της ναυτεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα μέλη του Δ.Σ, μέσω του Ειδικού Τμήματος Επιθεώρησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις Λιμενικές Αρχές και με την Υπηρεσία Υγειονομικού (ΥΥ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παράλληλα, ζητείται η άμεση λήψη όλων των απαραίτητων και ενδεικνυόμενων μέτρων και η εφαρμογή των επιβαλλόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να προστατευθούν αποτελεσματικά, τόσο τα μέλη του πληρώματος, όσο και οι επιβαίνοντες κάθε πλοίου.
«Η κρισιμότητα της όλης καταστάσεως και των περιστάσεων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όλων των Αρμοδίων, για την αποσόβηση δυσμενέστερων επιπτώσεων για την προστασία όλων και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την λήψη και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων και θα πράττει ανάλογα, με τις ενδεικνυόμενες, σε κάθε περίπτωση παρεμβάσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ