Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΚΟΒΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι το Παιδαγωγικό Πάνεπιστήμιο δέχτηκε πυραυλική επίθεση και την χαρακτήρισε ως τον «ορισμό της βαρβαρότητας».

Πυραυλική επίθεση δέχτηκε το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Χάρκοβο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος από την επίθεση καταστράφηκαν το κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου, οι αίθουσες παραδόσεων, το μουσείο και η επιστημονική του βιβλιοθήκη.

Ο βομβαρδισμός αυτός «χαρακτηρίζει τη ρωσική εισβολή με ακρίβεια 100%. Όταν πρόκειται για τον ορισμό της βαρβαρότητας, αυτό το πλήγμα ανταποκρίνεται περισσότερο στην περιγραφή», επέμεινε.

Ακόμη, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους χαιρέτισε το γεγονός ότι τα όπλα που λαμβάνουν οι δυνάμεις του Κιέβου από τους εταίρους της Ουκρανίας είναι «πολύ ισχυρά» και εξήρε την ακρίβειά τους. Ο ουκρανικός στρατός τα αξιοποιεί για να καταστρέψει αποθήκες και άλλους στόχους που είναι σημαντικοί από τη σκοπιά του ανεφοδιασμού για τα ρωσικά στρατεύματα, πρόσθεσε.

«Αυτό μειώνει τη δυνατότητα του ρωσικού στρατού να συνεχίσει την επίθεση. Οι απώλειες των δυνάμεων κατοχής θα συνεχίσουν να αυξάνονται κάθε εβδομάδα, όπως και η δυσκολία στον ανεφοδιασμό τους», διαβεβαίωσε ο ουκρανός πρόεδρος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ