Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
x

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Νέο επεισόδιο την ώρα που στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, αλλά προσγειώθηκαν στη Μεσόγειο, χωρίς να  σημειωθούν τραυματισμοί.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 13 TV μετέδωσε αρχικά τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Δήμαρχος ισραηλινής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ανέφερε επίσης πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στους 87 οι νεκροί στη Γάζα

Κορυφώνεται η βιαιότητα στην Ιερουσαλήμ, με τις εχθροπραξίες να δημιουργούν φόβους για ευρείας κλίμακας σύρραξη, τους νεκρούς να αυξάνονται με δραματικό ρυθμό και ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκονται παιδιά.

Οι Ισραηλινοί κλιμακώνουν τις επιθέσεις, ενώ η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ενέκρινε την κινητοποίηση επιπλέον 9.000 εφέδρων, εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στην περιοχή.

Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην νότια και κεντρική περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Την Τρίτη το Ισραήλ κινητοποίησε 5.000 εφέδρους. Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ ανέπτυξε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών.

Ο Γκαντζ διέταξε επίσης την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.

Ο στρατός είπε ότι περίπου 1.750 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από τη Δευτέρα το βράδυ.

Επτά Ισραηλινοί και 87 άνθρωποι στην Γάζα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ