Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΟΕΔΗΝ: «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το ποσοστό του εμβολιασμένου υγειονομικού προσωπικού αγγίζει το 90% και κάνει λόγο για άδικη στοχοποίηση

Την αντίθεσή της απέναντι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΠΟΕΔΗΝ, το ποσοστό του εμβολιασμένου υγειονομικού προσωπικού αγγίζει το 90%, δηλαδή πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού σε κοινωνική ομάδα.

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ γίνεται λόγος για στοχοποίηση του υγειονομικού προσωπικού, το οποίο «στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι έχουν χαθεί 27 υγειονομικοί από κορωνοϊό, με τον θάνατο τους να μην χαρακτηρίζετα ως εργατικό ατύχημα.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

«Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή).

Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού.

Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού.

Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού. Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοϊό με τον θάνατό τους να μην χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα. Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα».  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ