Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΛΕΥΡΗΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι «αυτό που θεσπίζεται τώρα, προβλέπει η μαστογραφία να γίνεται στο πλαίσιο ενός οργανωμένου προγράμματος».

Σε δήλωση- απάντηση στον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέα Ξανθό προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου - Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε ακόμη: Ξανθός: Η κοστολόγηση και αποζημίωση της ψηφιακής μαστογραφίας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη δήλωση ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι «αυτό που θεσπίζεται τώρα, προβλέπει η μαστογραφία να γίνεται στο πλαίσιο ενός οργανωμένου προγράμματος, που εφαρμόζεται ομοιογενώς σε όλο τον πληθυσμό».

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Πλεύρη:

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τη δημόσια υγεία, καθώς για πρώτη φορά γίνεται οργανωμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου - Φώφη Γεννηματά. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι θα έμεναν στην άκρη οι κομματικές αντιπαραθέσεις, για ένα ζήτημα που αφορά στην υγεία εκατομμυρίων γυναικών. Είναι λυπηρό που στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε αυτή την απόλυτα ενωτική στιγμή, προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση συγχέοντας την πολιτική δημόσιας Υγείας με μαζικές προληπτικές εξετάσεις, με τις κλινικές εξετάσεις του ΕΚΠΥ. Οι εξετάσεις που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ δεν αφορούν πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου Δημόσιας Υγείας, αλλά την εξέταση που συνταγογραφεί ένας ιατρός. Αυτό που θεσπίζεται τώρα, προβλέπει η μαστογραφία να γίνεται στο πλαίσιο ενός οργανωμένου προγράμματος, που εφαρμόζεται ομοιογενώς σε όλο τον πληθυσμό. Ο καρκίνος δεν έχει κόμμα, ούτε χρώμα και θα έπρεπε σε τέτοια ζητήματα, οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ενωμένες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ