Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
x

ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΙΕΣΤΕΙ

Σύσκεψη του υπουργού Υγείας με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στη Θεσσαλονίκη. «Κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για το σύστημα υγείας»

Για επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του, λίγο πριν τη σύσκεψη που με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στη Θεσσαλονίκη.

«Το ενισχύουμε συνεχώς με κόσμο. Έχουμε βγάλει προκηρύξεις, έχουμε και τα κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς. Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές και παίρνουμε κλίνες» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης σύμφωνα με τον οποίο «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο μας προστατεύει από την βαριά νόσηση».

«Με τους διοικητές των ΥΠΕ θα βρούμε όλες τις λύσεις ώστε να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το σύστημα, να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τη θεραπεία», τόνισε.

Όπως είπε ο υπουργός, «βασική μας επιλογή είναι το ΕΣΥ, επειδή υπάρχει πλέον και το εμβόλιο, να εξυπηρετεί και όλους τους άλλους πολίτες, που έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θεραπείες».

«Βάσει της πίεσης του συστήματος θα υπάρξει και η ανάλογη προσαρμογή ώστε να υπηρετήσουμε και τους ασθενείς με COVID και τους ασθενείς non Covid. Συνεχώς κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται, αναπτύσσονται κλίνες και απλές και εντατικής θεραπείας. Είμαστε σε επιφυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας πως όλη η χώρα είναι μια υγειονομική περιφέρεια.

Ο κ. Πλεύσης επανέλαβε επίσης πως δεν υπάρχει θέμα γενικού ή τοπικού lockdown και πως όποια μέτρα χρειαστεί θα είναι για να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτηση.

Ξεκαθάρισε επίσης πως «με τα κίνητρα που δώσαμε στους ιδιώτες θα ανταποκριθούν, αν χρειαστεί και δεν ανταποκριθούν θα προχωρήσουμε σε επιτάξεις εργασίας. Είναι κάτι που δεν το επιθυμούμε αλλά βρίσκεται πάνω στο τραπέζι». Σημείωσε τέλος ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές, τονίζοντας πως συνεχώς εξαντλούνται όλα τα μέτρα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ