Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΠΥΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Χαλκιδική θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μετά από αυτή την εξέλιξη.

Τον προβληματισμό των κατοίκων της Χαλκιδικής μεταφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή Κυριακή Μάλαμα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που περιλαμβάνουν και την εν λόγω περιφερειακή ενότητα.

Όπως τονίζει η κ. Μάλαμα «όλες οι παραθαλάσσιες κι οι τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής θα υποστούν σημαντικότατη αύξηση που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 100%. Αυτό σημαίνει αυξημένο ΕΝΦΙΑ από το 2022, αυξημένο φόρο για κληρονομίες, γονικές παροχές, αγοραπωλησίες, αυξημένα τέλη και φόρους που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία».

«Η απαράδεκτη μεθόδευση αυτή, την ώρα που η Χαλκιδική μαστίζεται από την οικονομική κρίση δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, η οποία από την μία υπερφορολογεί χωρίς ενδοιασμό ένα τουριστικό ακίνητο με τέσσερα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Κασσάνδρα, στα Μουδανιά στην Ιερισσό ή στη Σιθωνία κι από την άλλη χαρίζει την μισή γη του Δήμου Αριστοτέλη στην eldorado χωρίς ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση. Αυτά έκανε πάντα ως κυβέρνηση η ΝΔ, αυτά κάνει και τώρα», καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ