Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

PFIZER: ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΑΝΤΙΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ COVID-19

Μια μεγάλη μελέτη για τη δοκιμή ενός υπό ανάπτυξη στοματικού αντιικού φαρμάκου για την πρόληψη της λοίμωξης έχει ξεκινήσει η φαρμακευτική.

Η Pfizer έκανε γνωστό τη Δευτέρα πως έχει ξεκινήσει μια μεγάλη μελέτη για τη δοκιμή ενός υπό ανάπτυξη στοματικού αντιικού φαρμάκου για την πρόληψη της λοίμωξης Covid-19.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη φαρμακευτική εταιρεία, στη μελέτη για το φάρμακο με την κωδική ονομασία «PF-07321332» θα λάβουν μέρος μέχρι και 2.660 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με ένα άτομο που έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και έχει εμφανίσει συμπτώματα της λοίμωξης.

Παράλληλα, στις δοκιμές αυτές, το PF-07321332 θα συνδυαστεί με μια χαμηλή δόση ριτοναβίρης, ενός παλαιότερου φαρνάκου που χρησιμοποιείται σε συνδυασμένες θεραπείες για τη λοίμωξη από τον ιό HIV.

Η Pfizer είχε, επίσης, γνωστοποιήσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ξεκίνησε δοκιμή του PF-07321332 για τη θεραπεία νοσηλευόμενων, συμπτωματικών ενήλικων ασθενών από την Covid.

«Με τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της Covid-19 σε όλο τον κόσμο, πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση του ιού θα απαιτήσει αποτελεσματικές θεραπείες για άτομα που προσβάλλονται ή έχουν εκτεθεί στον ιό, συμπληρώνοντας την αποτελεσματικότητα που είχαν τα εμβόλια στην εξάλειψη των λοιμώξεων» ανέφερε ο Μίκαελ Ντόλστεν, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Pfizer. «Εάν είναι επιτυχής, πιστεύουμε ότι αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει ο ιός νωρίς - πριν αναπαραχθεί εκτενώς - αποτρέποντας ενδεχομένως συμπτωματικές ασθένειες σε εκείνους που έχουν εκτεθεί και αναστέλλοντας την εμφάνιση λοίμωξης σε άλλους» συμπλήρωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ