Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΝΟ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαριστεί όσους βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς κι όσους θα συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών

Στο πλήγμα που δέχτηκε η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλουκλί αναφέρεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαριστεί όσους βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης, αλλά και όσους δηλώνουν πρ΄'οθυμολι να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, δεμοένου ότι η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτήριο.

Η ανακοίνωση του κ. Βαρθολομαίου

«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της, στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά.

Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις Κρατικές και Αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Τα κτήρια, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά πράγματα μπορούν να αποκατασταθούν.

Αισθανόμεθα πόνο για ό,τι συνέβη, αλλά θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία.

Και πάλι, ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν αυτή την δύσκολη στιγμή, και όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να μας ενισχύσουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μας συγκινεί το ενδιαφέρον τους, και κυρίως η με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Τους ευχαριστούμε που βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά».

Πηγή Φωτογραφίας: Anadolu Agency
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ