Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΑΤΡΑ: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ REVENGE PORN ΜΕ ΤΟΥΣ 141 ΦΑΚΕΛΟΥΣ

Το πρωτοφανές σε σχέση με τη συγκεκριμένη λίστα είναι ότι κάθε φάκελος έχει και το ονοματεπώνυμο της κοπέλας - Ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες.

Δύο άντρες, κάτοικοι Αθηνών, έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ως υπεύθυνοι για το μαζικό revenge porn, που αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γυναικών που είδαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο προσωπικές τους στιγμές.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη λίστας η οποία περιλαμβάνει συνολικά 141 φακέλους, και κάθε ένας αφορά και ένα κορίτσι από την Πάτρα.

Μέσα στον φάκελο μπορεί κάποιος να δει βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού από τις προσωπικές της στιγμές. Είτε όταν είναι μόνη σε κάποιο χώρο είτε και με κάποιον σύντροφο.

Το πρωτοφανές σε σχέση με τη συγκεκριμένη λίστα είναι ότι κάθε φάκελος (αρχείο) έχει και το ονοματεπώνυμο της κοπέλας. Επιστήμονας της Πάτρας, μία γνωστή από τον χώρο της μόδας, κάποιες εργαζόμενες σε κλαμπ της πόλης, εργαζόμενη σε ιατρείο, είναι μερικές μόνο από τις κοπέλες που χωρίς να το γνωρίζουν έχουν διαπομπευθεί και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο μέσω αυτής της λίστας.

Η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος με τους 141 φακέλους ήταν ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν είχε «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο, αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό. Άρα η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση ήταν δύσκολη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ