Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ INTERLIFE ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στους φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος παρουσιάστηκε διαδικτυακά η Εταιρική Υπευθυνότητα της INTERLIFE

Οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE Ασφαλιστικής αποτέλεσαν την αφορμή για να απευθύνει στην εταιρεία πρόσκληση παρουσίασης των δράσεων ΕΚΕ ο Δρ. Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος, Sustainability Business Case Managing partner ο οποίος διδάσκει θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του 3ου έτους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Στην πρόσκλησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Επικοινωνώ μαζί σας για να σας συγχαρώ για τις σπουδαίες πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια από την Interlife και να σας προσκαλέσω να μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας. Η Εταιρική Υπευθυνότητα της Interlife έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και θετικού σχολιασμού πολύ συχνά μεταξύ στελεχών της Β. Ελλάδας αλλά και γενικότερα. Αντιλαμβανόμαστε πως είστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και ασχολείστε ενεργά με την ΕΚΕ πριν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για εταιρείες δημοσίου συμφέροντος».

Με την αποδοχή της πρόσκλησης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η παρουσίαση της Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE από την Έλενα Τοπάλη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας με τη συμμετοχή 65 προπτυχιακών φοιτητών, του Δρ. Τριαντάφυλλου Παπαφλωράτου και άλλων διδασκόντων του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι φοιτητές, έχοντας ήδη μελετήσει το θεωρητικό πλαίσιο της ΕΚΕ, τα επιχειρηματικά οφέλη που συνοδεύουν τη στρατηγική υιοθέτησή της, τη χρησιμότητα και τις τεχνικές της διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μηχανισμών αναφοράς (grievance mechanism), πρότυπα δημοσιοποίησης ΕΚΕ όπως το GRI, SASB, τεχνικές ανάλυσης ουσιαστικότητας, βήμα προς βήμα σχεδιασμό Απολογισμού ΕΚΕ, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα παρουσιάστηκε μέσα από τον Απολογισμό της εταιρείας, με αναφορές στη μεθοδολογία εκπόνησής του, την Εταιρική Διακυβέρνηση και το Πρόγραμμα «προσφέρω …αλλιώς». Οι συμμετέχοντες «ξεναγήθηκαν» και στην ιστοσελίδα www.prosferoallios.gr, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αναλυτικά όλες τις δράσεις που υλοποιούνται για την Κοινωνία, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Αγορά και το Περιβάλλον.
Ακολούθησε ιδιαίτερα ενδιαφέρων και εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες φοιτητές – μελλοντικά στελέχη της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

«Εκ μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την τόσο ζεστή και ουσιαστική παρέμβαση σας στο μάθημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η συζήτηση που προκαλέσατε με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες βοήθησε πολύ στη βαθύτερη κατανόηση όλων όσων συναντήσαμε στη θεωρία αυτό το εξάμηνο. Μέσα από την παρουσίαση των πολύπλευρων δραστηριοτήτων της Interlife στο σύνθετο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είδαμε τη στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας και την ειλικρινή δέσμευση για την ΕΚΕ. Όλα τα παιδιά εκτίμησαν την παρέμβασή σας και θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για το χρόνο και την καλή διάθεση συνεργασίας», σημείωσε ο κ. Παπαφλωράτος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ