Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΙΤΣΙΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ VORIA ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Μετά την παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, το ζήτημα με τα... χαμένα μέιλ λύθηκε και οι εκκρεμείς υποθέσεις βρίσκονται προς επίλυση στη ΔΟΥ Καλαμαριάς.

Την παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή προκάλεσε το δημοσίευμα της Voria.gr για τα μέιλ και τις υποθέσεις φορολογουμένων που βρέθηκαν στον αέρα μετά την πρόσφατη συγχώνευση της Η' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Καλαμαριάς, με τη μεταφορά της πρώτης στη δεύτερη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιλής διέταξε έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα που αφορά 90 υποθέσεις φορολογουμένων. Μάλιστα, μετά την παρέμβαση του διοικητή, το ζήτημα λύθηκε και οι εκκρεμείς υποθέσεις βρίσκονται προς επίλυση στη ΔΟΥ Καλαμαριάς.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε η Voria, τα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Τμήμα Μητρώου της Η' ΔΟΥ που μεταφέρθηκε, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, στη ΔΟΥ Καλαμαριάς. Με τη νέα διαδικασία της απευθείας αποστολής φορολογουμένων και επιχειρήσεων μέσω email στις ΔΟΥ, κάθε εφοριακός χρεώνεται συγκεκριμένες υποθέσεις τις οποίες καλείται να διεκπεραιώσει. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργήθηκε επειδή ορισμένοι υπάλληλοι της Η' ΔΟΥ δεν μεταφέρθηκαν στη ΔΟΥ Καλαμαριάς αλλά σε άλλες εφορίες για να συμπληρώσουν κενά στη στελέχωση υπηρεσιών που είχαν εντοπιστεί σε αυτές. Ωστόσο, τα υπηρεσιακά μέιλ τα οποία χρησιμοποιούσαν οι εν λόγω υπάλληλοι στην Η' ΔΟΥ δεν μεταφέρθηκαν στη ΔΟΥ Καλαμαριάς, με αποτέλεσμα δεκάδες υποθέσεις να βρεθούν στον αέρα και οι φορολογούμενοι να ψάχνουν να βρουν πού πρέπει να απευθυνθούν για να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους.

Ωστόσο, μετά την άμεση παρέμβαση του κ. Πιτσιλή το ζήτημα αποκαταστάθηκε και οι 90 υποθέσεις έχουν πλέον δρομολογηθεί προς διεκπεραίωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ