Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι στη ΝΔ. Μεταγραφές δεν γίνονται στην πολιτική, αλλά στο ποδόσφαιρο», λέει ο πρώην γραμματέας της ΝΔ.

Πρώτη συνέντευξη για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, το 2016, ως γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο κ. Παπαμιμίκος μίλησε για την πολιτική, την οικογενειακή και επαγγελματική ζωή του, επισημαίνοντας ότι δεν έφυγε ποτέ από τη ΝΔ και παρότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστασιοποιήθηκε για επαγγελματικούς λόγους πάντα ενδιαφέρεται για το καλό της παράταξης.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι στη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σταθερός σε αυτά που πιστεύω και την ιδεολογία μου. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται τόσες πολλές μεταγραφές στην πολιτική. Μεταγραφές κάνεις στο ποδόσφαιρο», είπε και επισήμανε πως «όλοι όσοι είμαστε μέσα στη ΝΔ, από όποιο μετερίζι, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρουν αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές».

Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η πολιτική δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός του ενώ ερωτώμενος σχετικά με το πολιτικό του μέλλον αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «όλα είναι ανοικτά και όλα τα σκέφτομαι».

Ερωτώμενος για τα γεγονότα του εσωκομματικών εκλογών του 2015, σχολίασε πως δέχθηκε πολλές επιθέσεις και τόνους λάσπης, καθιστώντας σαφές πως «έκανα όμως αυτό που όφειλα, το καθήκον μου ως γραμματέας της ΝΔ, να πάρω τις ευθύνες πάνω μου παρά το ότι δεν μου αναλογούσαν. Το έκανα γιατί ήθελα να διαφυλάξω την ενότητα στη ΝΔ. Δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα στη ΝΔ».

Για Σαμαρά - Μεϊμαράκη

Ο κ. Παπαμιμίκος αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά επισήμανε πως «δώσαμε μαζί τεράστιες μάχες. Είναι ένας άνθρωπος που με πίστεψε και εμπιστεύτηκε. Προσέφερε πολλά στην χώρα. Τον θεωρώ από τους καλύτερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι «οι διαφορές ήταν πολιτικές και όχι προσωπικές. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και τη χώρα».

Η πολιτική έπιασε πάτο...

Για τη λειτουργία της πολιτικής σημείωσε πως «η πολιτική σήμερα έχει πιάσει πάτο. Το πολιτικό σύστημα είναι πλήρως απαξιωμένο και δικαιολογημένα οι περισσότεροι νέοι αποστρέφονται την πολιτική», αλλά παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να συμμετέχουν παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν τα συστήματα που δεν θέλουν νέα πρόσωπα στην πολιτική.

Μάλιστα μετέφερε και την προσωπική του εμπειρία σημειώνοντας πως όταν ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στην πολιτική αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες διότι κάποιοι θέλουν την πολιτική κλειστή και για συγκεκριμένους ανθρώπους. «Ευτυχώς όμως για μένα, δυστυχώς για κάποιους άλλους δεν εξαρτώμαι και έχω για σύμμαχό μου την αλήθεια», τόνισε.

Για τη Θεσσαλονίκη

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι αδικημένη πόλη. Μια λεβέντισσα πόλη δεν μπορεί να μένει στη μιζέρια. Μπορεί να έχει γίνει στο παρελθόν αλλά όλα είναι στο χέρι μας», είπε και εξήγησε την άποψή του φέρνοντας ως παράδειγμα τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Το όλα είναι στο χέρι μας είναι αυτό που πιστεύω. Ένα παράδειγμα: ο ΠΑΟΚ όταν ανασυγκροτήθηκε και αναδιοργανώθηκε, συνειδητοποίησαν και πίστεψαν όλοι ότι θα κάνουμε τα πάντα κόντρα σε όλους τους υπόλοιπους, παίρνει το πιο παλικαρίσιο και μάγκικο πρωτάθλημα».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ