Κυριακή 16 Μαΐου 2021
x

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΕΙ Η ΠΟΦΕΕ

Η Ομοσπονδία ζητεί από τον Κ. Τσιάρα τη μεταφορά της από 28 Φεβρουαρίου στις 17/5, τουλάχιστον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες κατέθεσε η ΠΟΦΕΕ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα.

 

Η Ομοσπονδία ζητεί τη μεταφορά της από 28 Φεβρουαρίου στις 17/5, τουλάχιστον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

«Θέμα: Αίτημα για παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες

Όπως γνωρίζετε με το Άρθρο 59 του ν. 4573/2020 (ΦΕΚ Α’ 227/18.11.2020) δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, μέχρι τις 28/2/2021.

Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε ότι με την ανωτέρω απόφαση δόθηκε παράταση επί των αρχικών καταληκτικών ημερομηνιών λόγω των έκτακτων ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Χώρα και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Καθώς όμως οι έκτακτες συνθήκες που κατέστησαν αναγκαία την ανωτέρω παράταση, όχι μόνο εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά έχουν επιδεινωθεί, και συνυπολογίζοντας την πληθώρα άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων που έχουν οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί αυτήν την περίοδο, η ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία δεν επαρκεί για την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Για τους ανωτέρω, λοιπόν, λόγους αιτούμαστε τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, τουλάχιστον, μέχρι τις 17/5/2021».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ