Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ»: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, ωστόσο ως νέα ημερομηνία αγορών ορίζεται 1η Νοεμβρίου 2022.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας περιόδου αγορών με χρήση κουπονιών νέων μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Η νέα καταληκτική ημερομηνία αγορών είναι η 1η Νοεμβρίου 2022, ενώ η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Νέοι δικαιούχοι για το voucher

Παράλληλα, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ, ανακοινώθηκε ότι αυξάνονται κατά 200.000, με πρόσθετο κονδύλι 140 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι δικαιούχοι του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή».

Έτσι, οι επιλαχόντες της πρώτης φουρνιάς θα είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος, βάσει μορίων που έλαβε ο κάθε αιτών.

Επομένως, δεν προβλέπεται νέα φάση υποβολής αιτήσεων, καθώς μέχρι την προθεσμία της 8ης Ιουλίου είχαν υποβληθεί πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις - αριθμός που υπερκαλύπτει τις ανάγκες για τους νέους δικαιούχους.

Πώς θα ενημερωθούν οι νέοι δικαιούχοι

Για τους νέους δικαιούχους του «Αλλάζω συσκευή» θα ακολουθηθεί το ίδιο σύστημα με την πρώτη φάση. Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω SMS, αλλά θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους μέσω από την ειδική πλατφόρμα για το «Αλλάζω Συσκευή», που βρίσκεται στο vouchers.gov.gr. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα για το πότε θα ανακοινωθούν οι νέοι δικαιούχοι και, επομένως, πότε θα σταλούν τα νέα SMS.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να ανακοινωθούν ταυτόχρονα νέες προθεσμίες για τη χρήση του voucher του «Αλλάζω συσκευή».

Μέσω του προγράμματος οι πολίτες θα μπορούν να αντικαταστήσουν παλαιές και ενεργοβόρες συσκευές και -συγκεκριμένα- ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά. Όπως είχε εξηγήσει ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, η επιδότηση ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού και θα κυμαίνεται από 135 ευρώ και θα φτάνει τα 700 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής. Tα 700 ευρώ, σημειωτέον, είναι για περιπτώσεις μεγάλων κλιματιστικών έως 24.000 BTU.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ