Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ: ΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η σύγχυση για την τέταρτη δόση εμβολίου δημιουργήθηκε από την έλλειψη τεκμηρίωσης, όπως επισημαίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες.

Καλά κρατούν οι «παρενέργειες» από την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την σύσταση πραγματοποίησης της 4η δόσης του εμβολίου για την Covid-19, καθώς η σύγχυση δημιουργήθηκε από την έλλειψη τεκμηρίωσης, όπως επισημαίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες.

Μιλώντας στο e-farmako o Γεώργιος Παπαζήσης, Αν. Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ αναφέρει πως «αυτό που γεννά μια σύγχυση με βάση την τελευταία απόφαση, είναι γιατί τώρα και επίσης γιατί επιλέγεται η ηλικία άνω των 30 ετών. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από το ηλικιακό όριο των 30. Γιατί όχι ας πούμε, άνω των 18 ετών… Εκεί λοιπόν δεν τέθηκε μια επαρκής τεκμηρίωση χτες (σ.σ. αναφέρεται στην απόφαση της Πέμπτης 23/6), ή τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκε το σκεπτικό της απόφασης. Θα έλεγα πως την μεγαλύτερη σύγχυση δημιούργησε η διατύπωση από το Υπουργείο, ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα αυτή την στιγμή για την ωφελιμότητα της 4ης δόσης στο γενικό πληθυσμό».

 

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ