Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (VID)

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ σημειώθηκε ένας ακόμη μετασεισμός στην περιοχή της Λάρισας που μετρήθηκε στους 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Για δύσκολη εβδομάδα με μετασεισμούς στην περιοχή της Λάρισας προειδοποίησε ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, τονίζοντας την ανάγκη να μείνουν οι κάτοικοι μακριά από τα σπίτια τους.

«Όταν έχεις μετασεισμική ακολουθία σε εξέλιξη, γίνονται πολλές φορές πολύ ισχυροί μετασεισμοί, οι οποίοι θα φέρουν ετοιμόρροπα κτίρια σε κατάρρευση, θα προκαλέσουν νέους τραυματισμούς. Είδαμε χθες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια, χωρίς τα σπίτι να είναι κατάλληλα. Για την επόμενη εβδομάδα πρέπει να μείνουν εκτός σπιτιών. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι όλη δύσκολη. Δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε», σημείωσε στη τηλεόραση του Mega, λέγοντας ότι το 75% των μετασεισμών γίνεται την πρώτη εβδομάδα μετά τον ισχυρό σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ σημειώθηκε ένας ακόμη μετασεισμός στην περιοχή της Ελασσόνας που μετρήθηκε στα 5,9 Ρίχτερ.

Σε ότι αφορά στον σεισμό, έκανε λόγο για έναν «πάρα πολύ ισχυρός μετασεισμό, της τάξη του 6,1 της Κλίμακας Ρίχτερ. Έγινε στο πιο δυτικό τμήμα αλλά μέσα στο χώρο της ακολουθίας. Δεν είναι σπάνιο σε αυτές τις περιπτώσεις».

Πρόσθεσε δε ότι ταν γίνονται τόσο μεγάλοι μετασεισμοί «είναι πολύ σπάνιο να έχουμε απανωτούς 3-4 μετασεισμούς, αντίστοιχου μεγέθους. Πραγματικό πολύ σπάνιο. Όμως τίποτα δεν είναι αδύνατο».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ