Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Ο αν. υπουργός τόνισε την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στους πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Η επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδίων είναι βασική προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθάνασης στο Greek Exports Forum το οποίο φέτος διεξάγεται μαζί με τα Greek Exports Awards 2020.

Ο αναπληρωτής υπουργός στην ομιλία του τόνισε την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στους πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας την επόμενη ημέρα καθώς και την αναγκαιότητα ανάπτυξης των ΣΔΙΤ, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο "ανταγωνιστικότητα, αποτελεσματικότητα, εξαγωγές".

Είναι πολύ σημαντικό, είπε, να δούμε τους πυλώνες που θέλουμε να έχουμε την επόμενη μέρα σχετικά με το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Ο τομέας της μεταποίησης, της ψηφιακής ανάπτυξης, των ιδιωτικών επενδύσεων και της πράσινης ανάπτυξης βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Ταμείου Ανάπτυξης, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του χάρτη των περιφερειακών κρατικών ενισχύσεων καθώς επιδιώκεται να μειωθούν περαιτέρω οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να μην καθυστερεί η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη των ΣΔΙΤ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστήματα καθώς είναι πιο αποτελεσματικό, δεν κοστίζει παραπάνω χρήματα ενώ η στήριξή του είναι εγγυημένη από το ταμείο Ανάκαμψης. Είναι πολύ σημαντικό στο επόμενο βήμα να δούμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις άμεσες ξένες επενδύσεις και ετοιμάζουμε σχετικό νόμο για όλα αυτά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ