Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟ 2025 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι ξεκινούν άμεσα έργα ύψους 200 εκατ. ευρώ μεταξύ των οποίων κέντρο ΑΜΕΑ και εκθεσιακό κέντρο στην Παραλία.

Σήμερα ξεκινά η φάση των έργων στο Ελληνικό, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία των υπογραφών της συμφωνίας ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Development που αφορά τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της "Ελληνικό Α.Ε.".

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού άνω των 347 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι ξεκινούν άμεσα έργα ύψους 200 εκατ. ευρώ μεταξύ των οποίων κέντρο ΑΜΕΑ και εκθεσιακό κέντρο στην Παραλία.

Πρόσθεσε ότι ένας από τους πύργους θα είναι έτοιμος το 2025.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν κυρίως τις κατεδαφίσεις έχουν ξεκινήσει από πέρυσι.

Σημείωσε μάλιστα ότι πρέπει να κατεδαφιστούν 913 κτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση το έργο αυτό δίνει το μήνυμα στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα ότι αφού είμαστε ικανοί να τρέξουμε ένα τόσο μεγάλο έργο, τότε μπορούμε να τρέξουμε ακόμα γρηγορότερα τα μικρότερα.

Αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο δήλωσε ότι η ένταξη υπαγωγής θα χρειάζεται μόλις 60 μέρες και θα βάλει χιλιάδες έργα μέσα στην οικονομία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ