Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
x

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία εγκυμονεί τον κίνδυνο «να δημιουργήσει αστάθεια για μεγάλο διάστημα σε όλη την περιοχή».

Το 24ο Συμπόσιο της Σύμης που οργανώνει το ίδρυμα Παπανδρέου ξεκίνησε απόψε με τη Τελετή Έναρξης, δίπλα στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε προσερχόμενος στη τελετή πως οι συζητήσεις στο φετινό Συμπόσιο αφορούν «τη μεγάλη κρίση που περνάει τώρα η Ευρώπη και ο κόσμος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αυτός έχει μεγάλες συνέπειες που βιώνουμε και στην Ελλάδα στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τις μεταφορές.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία εγκυμονεί τον κίνδυνο «να δημιουργήσει αστάθεια για μεγάλο διάστημα σε όλη την ευρύτερη περιοχή».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «τις επιπτώσεις αυτής της τραγικής και παράλογης εισβολής θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες, γιατί χρειάζεται η Ευρώπη και η χώρα μας να πάρει τολμηρές αποφάσεις για μεγαλύτερη αυτάρκεια σε πολλούς τομείς αν θέλουμε να θωρακίσουμε το μέλλον και να διαφυλάξουμε τα δημοκρατικά κεκτημένα μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ