Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΑΟΚ: ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ-ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΑΚ

Ξέρω παίκτες της Ουσάκ, είναι καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ του Δικεφάλου.

Στις ιδιαιτερότητες και την σημασία του αποψινού αγώνα του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League κόντρα στην Ουσάκ Σπορτίφ αναφέρθηκαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Νταρίλ Μπράιαντ, μιλώντας στη χθεσινή media day του Δικεφάλου.

O Κρητικός σέντερ των ασπρόμαυρων τόνισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε ξεκινήσει με ήττα στην Ευρώπη, θέλουμε να είμαστε θετικοί, να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που παίζει στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ποτέ δε μπορείς να υποτιμήσεις μια ομάδα από αυτό το πρωτάθλημα, η Ουσάκ παίζει πολύ καλά και το τι έγινε στο παιχνίδι μεταξύ μας πριν 2 μήνες δεν έχει καμία σημασία. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χτίσουμε πάνω στη νίκη επί του Άρη θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα και να μοιράσουμε τη μπάλα στην επίθεση όπως κάναμε και το Σάββατο. Από το μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι, το μόνο που κρατάμε είναι η ένταση με την οποία παίζει η ομάδα αυτή, τον υψηλό ρυθμό που θέλει και ότι κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι και να διεκδικεί τη νίκη, αυτά δείχνουν μια ομάδα με πολύ μεγάλο επίπεδο».

Αναφερόμενος στις διαφορές που έχει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με εκείνο το φιλικό παιχνίδι, ο Γλυνιαδάκης τόνισε: «Οι διαφορές του ΠΑΟΚ είναι ότι σίγουρα έχουμε κάνει βήματα να παίζουμε πιο ομαδικά, έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα κυρίως, δεν έχουμε τον Βαγγέλη μαζί μας, πολύ σημαντικό αυτό, από εκεί και πέρα είμαστε καλύτεροι και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Ο έμπειρος σέντερ σχολίασε και την ατμόσφαιρα που συνάντησε στο Αλεξάνδρειο: «Έχω ξαναπαίξει στο γήπεδο του Άρη πολλές φορές, με έχουν ξαναβρίσει, δεν έχω πρόβλημα, το έχω συνηθίσει. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα χωρίς να βρίζουν και συνήθως ο Άρης το καταφέρνει αυτό», αλλά και την προσπάθεια προσαρμογής των νέων παικτών του ΠΑΟΚ: «Έχουν μεγάλη διάθεση και προσπαθούν. Σε κάποια ματς το καταφέρνουν σε κάποια όχι. Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις έναν Αμερικάνο που παίζει στην Ελλάδα πρώτη φορά, ότι το πρωτάθλημα αυτό έχει πολύ τακτική, πολύ διάβασμα, έχει κλειστούς χώρους και ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε παιδιά που μπορεί να μπουν μέσα μόνο για να τον παίξουν άμυνα χωρίς να βάλουν ούτε ένα καλάθι. Θεωρώ ότι πολλά παιδιά το καταφέρνουν αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη».

Μιλώντας τέλος για όσα μπορεί να φέρει στην ομάδα και στον κόσμο η νίκη επί του Άρη, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε: «Ευτυχώς δεν υπάρχει χρόνος. Δεν έχουμε μπροστά μας μια εβδομάδα να παίξουμε παιχνίδι, παίζουμε Ευρώπη σε δυο μέρες και πρέπει να ετοιμαστούμε για ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό. Έχουμε ήττα στην Ευρώπη και νομίζω δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτούμε τι έγινε στο παιχνίδι με τον Άρη. Είναι σημαντικό, το κρατάμε, μας βοηθά στην ψυχολογία μας αλλά από εκεί και πέρα κρατάμε ότι παίξαμε καλά και μας ανέβασε την ψυχολογία για να κερδίσουμε το παιχνίδι αύριο. Τίποτα περισσότερο. Κακά τα ψέματα τον κόσμο πρέπει να τον πείσεις ότι παίζεις καλό μπάσκετ, ότι παίζεις ελκυστικό μπάσκετ για να προτιμήσει να περάσει το Σαββατοκύριακό του μαζί σου. Θεωρώ ότι είμαστε μια νέα ομάδα που προσπαθούμε να παίξουμε καλό κι ελκυστικό μπάσκετ, δε τα έχουμε καταφέρει όπως θα θέλαμε μέχρι τώρα αλλά σίγουρα ο κόσμος θα θέλει να δει την ομάδα να βελτιώνεται και να κρατήσει κάτι από αυτό το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη».

Ο Αμερικανός γκαρντ από την πλευρά του δήλωσε: «Πιστεύω ότι γενικότερα το παιχνίδι μας έχει μπει στο σωστό δρόμο, το πολύ θετικό είναι ότι παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και κρατάμε αυτό το momentum της άμυνας και για το αυριανό παιχνίδι. Το σημαντικό και για το αυριανό παιχνίδι αλλά και για όλα τα παιχνίδια είναι να διατηρήσουμε πάρα πολύ καλά την αμυντική μας γραμμή και να παίξουμε πολύ καλά στο transition. Ξέρω παίκτες της Ουσάκ, είναι καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ