Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΑΓΩΝΗ: Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε έκκληση στους άνω των 60 να εμβολιαστούν άμεσα και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Για την ευλογιά των πιθήκων και τα 48 κρούσματα που έχουν εμφανιστεί στη χώρας μας μίλησε το πρωί τη Τρίτης στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με τα 2.800 εμβόλια που έρχονται σήμερα στη χώρα μας, αυτά προορίζονται για τις ευπαθείς ομάδες, για όσους δηλαδή έχουν προσβληθεί από την νόσο κι έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι και την 4η μέρα μετά την νόσηση.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού και το κατά πόσο θα πρέπει να γίνει και πάλι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από το φθινόπωρο, η κ. Παγώνη απάντησε ότι «αυτό που καταλάβαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας η υποχρεωτικότητα είναι κάτι που δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα»

«Παρά ταύτα το εμβόλιο μας προσφέρει ουσιαστική προστασία απέναντι στην βαριά νόσηση και κατά συνέπεια ειδικά οι άνω των 60 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία αναμένονται τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου», είπε.

Επίσης, η κ. Παγώνη είπε ότι η υποπαραλλαγή Κέραυνος αναμένεται να έρθει στη χώρα μας προς το τέλος Αυγούστου και τα κρούσματα θα αρχίζουν να εμφανίζονται μαζικά προς το τέλος Σεπτεμβρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ