Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΠΑΓΩΝΗ: ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 819 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως το σύστημα πιέζεται πολύ, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών προκαλούν ανησυχία.

Για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, μίλησε στο Μega η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανησυχία που προκαλούν τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι, αλλά και οι νεκροί της πανδημίας.

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο» είπε η κ. Παγώνη.

Δείτε - Kορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων - 819 διασωληνωμένοι, 3.833 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με την ίδια «αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι».

«Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δεν θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα» πρόσθεσε η ίδια.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ