Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας έφτιαξε ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο για τη Θεσσαλονίκη; μουσακά με γεύσεις και αρώματα από Ανατολή και Δύση.

Το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης δημιούργησε ένα πιάτο που αναδεικνύει την πολυπολιτισμική της γαστρονομία για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Εντοπίζοντας τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα τους Αρμένιοι, Πόντιοι, Εβραίοι, Μικρασιάτες και Οθωμανοί, οι οποίοι συνέθεταν το μωσαϊκό της πόλης στις αρχές του αιώνα, γνωστός σεφ εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα πιάτο για τη Θεσσαλονίκη.

Η βασίλισσα των λαχανικών, η μελιτζάνα κυριαρχεί στη μαγειρική των Εβραίων, η παραδοσιακή κουζίνα των Ποντίων περιλαμβάνει ξύγαλη, οι Οθωμανοί νοστιμεύουν τα φαγητά τους και τους δίνουν ιδιαίτερη γεύση με την προσθήκη μπαχαρικών, για τους Αρμένιους δε νοείται συνταγή χωρίς μαϊντανό, ενώ οι Μικρασιάτες σύστησαν στους Έλληνες τα πεντανόστιμα μάγουλα.

Με όλα αυτά τα υλικά, ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας έφτιαξε ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο για τη Θεσσαλονίκη; μουσακά με γεύσεις και αρώματα από Ανατολή και Δύση.

Η παρασκευή του πιάτου παρουσιάζεται σε ένα βίντεο και θα κυκλοφορήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Σας προσκαλούμε να δημιουργήσετε και να απολαύσετε μαζί μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ