Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ

Η ΠΑΕ Άρης απάντησε σε δημοσίευμα ιστοσελίδας που αφορά «υπόθεση πλαστογραφίας» της άδειας παραμονής του ποδοσφαιριστή Μπόρτσε Λάσκοφ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης αναφορικά με δημοσίευμα που τη στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αφορμή την απόκτηση, το 2018, του Μπόρτσε Λάσκοφ. Οι κιτρινόμαυροι ξεκαθαρίζουν πως είναι στη διάθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας για ό,τι χρειαστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

Ας μας πούνε για κάποιες άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αλλά και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και ερευνώνται.

Κατανοεί και ο πλέον αδαής που αποσκοπούν τέτοια δημοσιεύματα, παραμονές ντέρμπι, μάλιστα. Ξέρουμε καλά ότι ενοχλούμε...

Οι σκελετοί βρίσκονται στις ντουλάπες κάποιων άλλων, όχι της ΠΑΕ Άρης. Ας ψάξουν εκεί...».

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, «η υπόθεση είναι από τον Φλεβάρη του 2020 και έχει παραπεμφθεί υπηρεσιακά από την ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας για έρευνα και από τότε λιμνάζει. Ξεκίνησε όταν στις αρχές του 2020, όταν η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλε ερώτημα προς την ΕΠΟ και προς το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενός Σκοπιανού ποδοσφαιριστή με το όνομα Borce Laskov, γεννηθέντα το 1999.

Η εν λόγω υπηρεσία, είχε στα χέρια της ένα έγγραφο με σφραγίδα της ΕΠΟ και υπογραφή του Αλέξη Δέδε, με το οποίο η ομοσπονδία υποτίθεται δήλωνε (από το 2018) προς τον Άρη ότι παρέχει την έγκριση στον αθλητή για να εργαστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στους «κίτρινους».

Είχε επίσης στα χέρια της και ένα συμβόλαιο του Άρη με τον ποδοσφαιριστή (επίσης από το 2018) με τις υπογραφές του ίδιου του αθλητή και του Θόδωρου Καρυπίδη. Ο γενικός διευθυντής Μεταναστευτικής Πολιτικής ρωτούσε με αυτό το έγγραφο την ΕΠΟ, τις απόψεις της για το θέμα, ώστε να ενημερωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο εν λόγω έγγραφο, αναφέρεται πως «στον πολίτη Βόρειας Μακεδονίας έχει χορηγηθεί άδεια διαμονής, ισχύος από 13/9/2018 έως 3/8/2019» και ερωτά την ΕΠΟ: «Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις απόψεις σας, ως προς τις ανωτέρω περιπτώσεις πολιτών τρίτων χωρών, ώστε να ενημερώσουμε σχετικά την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης…».

Η ΕΠΟ απάντησε πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν υφίσταται! Ότι δεν υπάρχει κανένα κατατεθειμένο συμβόλαιο στο όνομα του εν λόγω ποδοσφαιριστή και πολύ περισσότερο, ουδέποτε έδωσε έγκριση για «άδεια διαμονής ειδικού σκοπού» στον παίκτη με σχετική επιστολή προς τον Άρη. Μάλιστα, στην ενημέρωση που έκανε η αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά:

«Το εν λόγω έγγραφο είναι πλαστό».

Η ιστοσελίδα sport-fm.gr αναφέρει πως έχει στη διάθεσή της την υπηρεσιακή ενημέρωση προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Την υπόθεση ανέλαβε, τονίζει το δημοσίευμα, η Εισαγγελία και η ΕΠΟ ενημερώθηκε αναλυτικά, στέλνοντας άμεσα την υπόθεση για έρευνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ειδικότερα, η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών φέρεται να αφορά την πλαστότητα του εγγράφου της ΕΠΟ προς τον Άρη (πλαστογράφηση σφραγίδας και υπογραφής), καθώς και την κατασκευή ενός εικονικού συμβολαίου που δεν κατατέθηκε ποτέ στην ΕΠΟ ή την Super League.

O Borce Laskov εμφανίζεται σήμερα στο ρόστερ του Απόλλωνα Πόντου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Αγωνίστηκε, μάλιστα, πέρυσι, σε 3 παιχνίδια. To 2019, εξάλλου, βρισκόταν στο ρόστερ της Κ-19 του Άρη, έχοντας αγωνιστεί σε 15 ματς.».

Το δημοσίευμα συνεχίζει και αναφέρει πως «αν  η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ προχωρήσει την υπόθεση που έχει στα χέρια της εδώ και ένα χρόνο, τότε πιθανόν ο Άρης να βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές ποινές! Το άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «Πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου», αναφέρει ρητά: Αν έχει ευθύνη η ΠΑΕ, τότε απειλείται με αφαίρεση 6 βαθμών τουλάχιστον, ως και με υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία!  Ο αξιωματούχος που ευθύνεται δε, τιμωρείται με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για ένα (1) έτος τουλάχιστον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ