Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΟΡΜΠΑΝ: ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

«Είναι σαφές ότι το τέλος αυτού του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων είναι προς το συμφέρον όλων», δήλωσε ο Όρμπαν μετά τη Σύνοδο κορυφής

Η Ουγγαρία καταδικάζει τη ρωσική στρατιωτική επίθεση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν θα επιτρέψει οι Ούγγροι πολίτες να πληρώσουν το τίμημα αυτού του πολέμου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Είναι σαφές ότι το τέλος αυτού του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων είναι προς το συμφέρον όλων», δήλωσε ο Όρμπαν μετά τη Σύνοδο κορυφής των πρωθυπουργών της Ομάδας του Βίσεγκραντ και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις των κυρώσεων στη Ρωσία, ο Όρμπαν είπε ότι θα γίνουν αισθητές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, αναφέρει η MTI.

Η επέκταση των κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα ήταν δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την Ουγγαρία, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν είπε ότι είχε καταστήσει σαφές σε όλους ότι η Ουγγαρία «καταδικάζει τη ρωσική στρατιωτική επίθεση και τον πόλεμο, αλλά ότι δεν θα επιτρέψει οι ουγγρικές οικογένειες να πληρώσουν το τίμημα αυτού του πολέμου».

Αυτές οι κυρώσεις δεν πρέπει να καλύπτουν την εισαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, είπε ο Όρμπαν, αναφέρει το Tanjug.

Η Ουγγαρία καλύπτει τις περισσότερες από τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο με εισαγωγές από τη Ρωσία και το 90% των νοικοκυριών στην Ουγγαρία θερμαίνονται με φυσικό αέριο, είπε.

Πρόσθεσε ότι η ουγγρική οικονομία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Πηγή: ΕΡΤ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ