Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ: ΑΣΥΛΟ ΖΗΤΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ - ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Η λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια ζητά πολιτικό άσυλο από την Βαρσοβία - Ενημέρωση από την Ιαπωνία θέλει η Λευκορωσία

Η λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο.

Μέλος της λευκορωσικής κοινότητας στην Ιαπωνία που βρίσκεται σε επαφή με την 24χρονη σπρίντερ δήλωσε ότι η λευκορωσίδα αθλήτρια ζητεί πολιτικό άσυλο από την Βαρσοβία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η kathimerini.gr.

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια κατήγγειλε ότι μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο και αρνήθηκε να επιβιβασθεί σε πτήση προς τη Λευκορωσία.

Η αθλήτρια, η οποία επρόκειτο να αγωνιστεί τη Δευτέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι προπονητής την προσέγγισε και της είπε ότι υπήρχε εντολή να απομακρυνθεί, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε να επιστρέψει στη Λευκορωσία.

Η λευκορωσίδα σπρίντερ μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι προπονητές αποφάσισαν να αποσύρουν την Τσιμανούσκαγια έπειτα από συμβουλές γιατρών σχετικά με τη «συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή της».

Ενημέρωση από την Ιαπωνία ζητεί η Λευκορωσία

Η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο υπέβαλε επίσημο αίτημα στις ιαπωνικές αρχές για πληροφορίες σχετικά με την αθλήτρια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Παρίσι: Τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει άσυλο στην Τσιμανούσκαγια

Θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στη λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαγια, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ