Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΟΑΣΘ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ - 5 ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 1.800 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή του μιλά για μικρό αριθμό κρουσμάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πέντε πρόσφατα ανάμεσα σε 1.800 εργαζόμενους

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν «συρροών κρουσμάτων Covid-19 στον ΟΑΣΘ» κάνει λόγο ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΔΑΣ για ανεξέλεγκτη αύξηση μολύνσεων σε εργαζόμενους.

Ο ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή του μιλά για μικρό αριθμό κρουσμάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πέντε πρόσφατα ανάμεσα σε 1.800 εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ αναφέρει: 

1. Ο μικρός αριθμός κρουσμάτων (πέντε πρόσφατα κρούσματα ανάμεσα σε 1.800 εργαζόμενους) μετατράπηκαν στο μυαλό ορισμένων σε δήθεν «συρροή κρουσμάτων».
2. Δεν παραθέτουν κανένα στοιχείο ότι η μόλυνση του περιορισμένου αριθμού των κρουσμάτων έγινε κατά την εργασία. Δεν συνηθίζουν άλλωστε να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.
3. Προφανώς, ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη Θεσσαλονίκη δεν είναι δυνατόν να αφήσει αλώβητο τον ΟΑΣΘ.
4. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Οργανισμός έλαβε και λαμβάνει όλα τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του ιού. Συγκεκριμένα:

  • Είναι ο μοναδικός Οργανισμός που κάλυψε το κόστος των διαγνωστικών ελέγχων σε όλο το προσωπικό του, αλλά και στις οικογένειες τους.
  • Έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 15.000 διαγνωστικά τεστ (κυρίως PCR αλλά και rapid)
  • Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί πάνω από 1,2 εκ. ευρώ για την προστασία του προσωπικού από τον κορωναϊό και η προσπάθεια συνεχίζεται.
  • Στους εργαζόμενους διανέμονται καθημερινά μέσα ατομικής προστασίας και έχουν γίνει όλες οι συστάσεις για εμβολιασμό και τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Άλλωστε ο έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας (δελτίο ελέγχου 3056/09.04.2021) διαπίστωσε ότι «τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό και το προσωπικό είναι ενημερωμένο σωστά».
  • Έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία διαχωριστικά ώστε να αποτρέπεται η προσέγγιση με τους επιβάτες. Πολύ σύντομα αυτά τα διαχωριστικά θα είναι γυάλινα, ώστε να ανοίξει και η πρώτη πόρτα για την διευκόλυνση των επιβατών.
  • Όλα τα λεωφορεία απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση.

«Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψεύδη και ας αναλογιστούν την ζημία που προκαλούν στην Θεσσαλονίκη και τον ΟΑΣΘ με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους. Ο ΟΑΣΘ και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να επαναλάβει πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποτρέψει τη διασπορά του Covid-19 καλύτερα από το εμβόλιο και καλεί όσους εργαζόμενους έχουν ακόμη επιφυλάξεις να εμπιστευθούν την Επιστήμη και να το κάνουν», καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ