Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021
x

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 6 ΜΑΐΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση προκειμένου να ανατραπεί «το εργατοκτόνο νομοσχέδιο».

Στην απεργία της Πέμπτης 6 Μαΐου θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στην κινητοποίηση προκειμένου «να ανατρέψουμε το εργατοκτόνο νομοσχέδιο».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλευόμενη την πανδημία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και την επίθεση εναντίον των λαϊκών κατακτήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τοπικό όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο είχε από την αρχή στην ατζέντα του ο Κυριακός Μητσοτάκης, έρχεται να καταργήσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες ενός αιώνα. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιτίθεται στον πυρήνα της εργασίας, καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, αμφισβητεί το δικαίωμα στην απεργία και καταστρέφει τις ζωές των εργαζομένων φέρνοντας συνθήκες μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο».

«Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνον ο δρόμος του αγώνα. Γιατί όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή για την προάσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τα οποία πλήττονται καθημερινά από την επιτελική κυβέρνηση των αρίστων. Είναι χρέος όλων των πολιτών, των συνδικάτων, των κομμάτων και των οργανώσεων της ευρύτερης αριστεράς να σταματήσουν τη λεηλασία. Η κυβερνητική αναλγησία θα μας βρει απέναντί της ενωμένους κι αποφασισμένους με έναν και μοναδικό σκοπό: · Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο!» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που προκηρύσσει την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 η ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα και να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΘ και στην πορεία που θα ακολουθήσει» καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ