Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

Ο ΜΑΚΡΟΝ... ΣΚΟΥΡΥΝΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η γαλλική σημαία με το πιο σκούρο μπλε χρησιμοποιήθηκε μετά την εγκαθίδρυση της πρώτης γαλλικής Δημοκρατίας το 1792. Είχε αλλάξει το 1976.

Έκπληκτοι οι Γάλλοι, παρατήρησαν σήμερα μια αλλαγή στις γαλλικές σημαίες που κοσμούν τα δημόσια κτίρια: Το μπλε στο τρίχρωμο εθνικό σύμβολο της Γαλλίας είναι πλέον πιο σκούρο, από το συνηθισμένο έως σήμερα χρώμα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαίωσε την αλλαγή, ανακοινώνοντας ότι το είχε αποφασίσει ο Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, από τον Ιούλιο του 2020. Την τροποποίηση του μπλε της τρίχρωμης σημαίας που κοσμεί το προεδρικό μέγαρο, για να επιστρέψει στο ναυτικό μπλε που υπήρχε στη σημαία πριν από το 1976, όπως και στα λάβαρα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και των Απελευθερωτών της Γαλλίας στον Β΄ Παγκόσμιο.

Η γαλλική σημαία με το πιο σκούρο μπλε χρησιμοποιήθηκε μετά την εγκαθίδρυση της πρώτης γαλλικής Δημοκρατίας το 1792, με την «τρικολόρ» να υιοθετείται ως η σημαία της χώρας το 1794.

Ωστόσο, το πιο ανοιχτό μπλε εμφανίστηκε στη σημαία της Γαλλίας το 1976 από τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, προκειμένου να χρησιμοποιείται σε τηλεοπτικά μηνύματα και διαγγέλματα, καθώς το πιο ανοιχτό μπλε δεν ερχόταν σε «σύγκρουση» με το μπλε της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ