Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ- ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ο δήμος Ωραιοκάστρου διοργανώνει και φέτος το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» που απευθύνεται σε παιδιά 8-14 - Δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες στιγμές στα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικής δίνει σε παιδιά του Ωραιοκάστρου ο δήμος με το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα».

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα διοργανώνεται και φέτος σε παραλίες της Χαλκιδικής (Νέα Ηράκλεια) και συγκεκριμένα από Δευτέρα 5 Ιουλίου έως και Παρασκευή 16 Ιουλίου, διάρκειας δέκα εργάσιμων ημερών. Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε δύο περιόδους. Προσφέρεται δωρεάν και είναι μία κοινωνική προσφορά του δήμου Ωραιοκάστρου προς τους κατοίκους του. Σημειώνεται πως τις μέρες που διαρκεί το πρόγραμμα, τα παιδιά θα μεταφέρονται αυθημερόν στη Χαλκιδική από σημεία του δήμου.

1η περίοδος: από Δευτέρα 5 Ιουλίου έως Παρασκευή 9 Ιουλίου
2η περίοδος: από Δευτέρα 12 Ιουλίου έως Παρασκευή 16 Ιουλίου

Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε μία μόνο περίοδο την οποία θα επιλέξει ο γονέας στην αίτηση ενδιαφέροντος (σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το πρόγραμμα αναχώρησης των λεωφορείων θα διαμορφωθεί ανάλογα με την συμμετοχή ανά δημοτική ενότητα και θα γνωστοποιηθεί με την οριστικοποίηση των συμμετοχών.

Ο προορισμός θα είναι το beach bar “Sahara”, παραλία της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ασφαλή και άνετη διαμονή των παιδιών. Συγκεκριμένα, το κατάστημα είναι εξοπλισμένο και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντουζιέρες.

Γήπεδο beach volley κτλ.. Για όλες αυτές τις παροχές με τα μέτρα που είναι προσαρμοσμένα υγειονομικά πρωτόκολλα Covid -19 θα υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 3,00 € για κάθε παιδί ημερησίως, πόσο με το οποίο μπορεί να αγοράσει διάφορα προϊόντα ( χυμό, παγωτό, αναψυκτικό).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων του δήμου που ολοκλήρωσαν την τρίτη τάξη δημοτικού έως και τη δεύτερη τάξη γυμνασίου, δηλαδή 8 – 14 ετών. Η μεταφορά από και προς την παραλία θα γίνεται με λεωφορείο του δήμου. Επίσης, θα υπάρχει πλήρης ναυαγοσωστική κάλυψη από πιστοποιημένους ναυαγοσώστες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή είναι:

1. Αίτηση ενδιαφέροντος (αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου - oraiokastro.gr).
2. Υπεύθυνη δήλωση - βεβαίωση του κηδεμόνα πως το παιδί είναι κλινικά υγιές και προσκόμιση δήλωσης self – test (αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου - oraiokastro.gr).
3. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.
4. Αποδεικτικό βεβαίωσης κατοικίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Τρίτη 22 Ιουνίου έως και την δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2310 689747 ώρες 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ..

Οι γονείς μπορούν να «κατεβάσουν» την αίτηση συμμετοχής του προγράμματος καθώς και τα δικαιολογητικά από την επίσημη σελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου oraiokastro.gr και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: paidithalassa@oraiokastro.gr.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ