Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

«Υπάρχουν προφανώς προβλήματα ρευστότητας, αλλά η οικονομία βρίσκεται στα ασφαλή χέρια του υπουργού Οικονομικών», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup

Βέβαιος ότι οι θεσμοί θα βρουν λύση αναφορικά με το εφεδρικό πακέτο μέτρων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin στο Άμστερνταμ.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο εφεδρικών μέτρων που καλείται η Ελλάδα να νομοθετήσει έτσι ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, «υπάρχουν πράγματα που είναι δυνατά και άλλα που είναι αδύνατα για νομικούς λόγους».

«Οι θεσμοί θα βρουν μια λύση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι πρέπει να σχεδιαστεί ένας «μηχανισμός» από τους θεσμούς που θα αποκαθιστά την «εμπιστοσύνη» τόσο στο πλαίσιο του Eurogroup όσο και σε ό,τι αφορά τους «επενδυτές στις αγορές». «Αυτό θα δημιουργούσε συνθήκες σταθερότητας για μεγαλύτερη περίοδο», σημείωσε.

«Υπάρχουν προφανώς προβλήματα ρευστότητας (σσ: στην Ελλάδα) αλλά η οικονομία βρίσκεται στα ασφαλή χέρια του υπουργού Οικονομικών», πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ