Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΞΕΝΑΓΩΝ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συστηματικά υποβαθμίζει το έργο και την προσφορά των Ξεναγών στον πολιτισμό και τον τουρισμό μας», λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποβάθμιση των επαγγελματικών σχολών ξεναγών από το υπουργείο Τουρισμού καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεράρχης Πολιτισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Εκμεταλλευόμενο τις  αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν κατά την πανδημία στη λειτουργία των σχολών ξεναγών δεν διστάζει να υιοθετήσει μόνιμα πλέον την έκτακτη και προβληματική κατάσταση που προέκυψε λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης του συνόλου των ωρών πρακτικής διδασκαλίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει:

«Αντί να στηρίξει το έργο του Ξεναγού επενδύοντας στο κομμάτι της εκπαίδευσης, το υποβαθμίζει, μειώνοντας τις ημέρες των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε 35 από 65 που είναι σήμερα- όπως καταγγέλλει ο κ. Πιπέρας πρόεδρος της ΠΟΞΕΝ- και ενώ εκκρεμεί από την ΠΟΞΕΝ το αίτημα για αύξηση των ημερών εκπαιδευτικών εκδρομών που αποτελούν τον κορμό της πρακτικής εκπαίδευσης».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου λέει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία  των Σχολών Ξεναγών. Μέσα σε εξαιρετικά  δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους, και με ισχυρή πολιτική βούληση άνοιξε ξανά τις Σχολές Ξεναγών ώστε να αποκτήσουν το κύρος και την εμβέλεια που τους αναλογεί».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συστηματικά υποβαθμίζει το έργο και την προσφορά των Ξεναγών στον πολιτισμό και τον τουρισμό μας, υποβαθμίζει όμως και την τουριστική εκπαίδευση στην οποία οφείλει να επενδύσει προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Αυτή η νέα υποβάθμιση δεν έγινε τυχαία. Είναι ακόμη μια προσπάθεια να πλήξει την δημόσια εκπαίδευση που θα μας βρει απέναντι», καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ