Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της πανδημίας.

Να αναλάβει πρωτοβουλία και να καλέσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ Θεσσαλονίκης, υγειονομικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία της πόλης για να ενημερωθεί το Σώμα για την πορεία των εμβολιασμών και τις ανάγκες τους στη «μάχη» κατά της πανδημίας κάλεσε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη κατά την συνεδρίαση του ΔΣ.

Όπως ανέφερε, θέματα του Δ.Σ θα πρέπει να είναι επίσης και «οι ανάγκες των νοσοκομείων, των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα το Δ.Σ και οι πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν μέσα από τα δημοτικά μέσα ή από το ίντερνετ».

Για την ΕΥΑΘ

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Κ. Νοτοπούλου υπενθύμισε την επιστολή που είχε στείλει πριν 1,5 χρόνο η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» στον κ. Ζέρβα, με την οποία τον καλούσε να αναλάβει την ευθύνη ως δήμαρχος, να αξιοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο που είχε θεσμοθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπορέσουν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην ΕΥΑΘ, ώστε να διασφαλιστεί η κρατική εγγύηση της διαχείρισης του νερού, η καθολική πρόσβαση, η αποφυγή ανατίμησης του νερού αλλά και η εθνική ασφάλεια. «Μέχρι στιγμής δεν έχετε αναλάβει καμία πρωτοβουλία. Καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε» σημείωσε χαρακτηριστικά η Επικεφαλής.

«Αστυνομοκρατία»

«Ο πρωθυπουργός με τον πρύτανη του Α.Π.Θ. σε ρόλο «καλοθελητή» -ο οποίος βαρύνεται και με εμβολιασμό εκτός σειράς- προσπάθησε να επιβάλει μια πρωτόγνωρη αστυνομοκρατία την προηγούμενη περίοδο», επισήμανε η κ. Νοτοπούλου με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον χώρο του ΑΠΘ.

«Η παράταξη μας καταδίκασε όλο το χολιγουντιανό σκηνικό της Θεσσαλονίκης και ζητήσαμε από το Δ.Σ αλλά κυρίως από τον Δήμαρχο την ενεργή του παρέμβαση ενάντια στην καταστολή ώστε να προστατευθεί η δημοκρατία. Νομίζω ότι μας αγνοήσατε κ.Δήμαρχε» ανέφερε η Κ. Νοτοπούλου

Υπόγειοι Κάδοι

«Είναι εμφανής η προχειρότητα ως προς την διαχείριση των τεχνικών έργων, η οποία είναι ανακόλουθη με τα όσα λέγατε το προηγούμενο διάστημα», επισήμανε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» για το θέμα των υπόγειων κάδων.

«Έχετε φέρει 21 έργα τροποποιημένα από το τεχνικό πρόγραμμα, ωστόσο πολλές από τις τροποποιήσεις αυτές μας φαίνονται ακατανόητες. Να λάβει το Δ.Σ απόφαση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής της κατασκευής των ορυγμάτων για τους υπόγειους κάδους. Δηλαδή τα ορύγματα δεν έχουν παραληφθεί ακόμα, όμως εκεί βάζετε υπόγειους κάδους. Άλλο ένα έργο που κάνετε χωρίς να έχετε παραλάβει το πρώτο», τόνισε.

Ανοιχτά κέντρα εμπορίου

Κάνοντας ξεχωριστή αναφορά για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου, η Κατερίνα Νοτοπούλου σημείωσε αναφερόμενη στον δήμαρχο πως «στα ανοιχτά κέντρα εμπορίου αλλάζετε διαρκώς τον προϋπολογισμό και χωρίς χρονικό προγραμματισμό. Ταυτόχρονα υλοποιείτε ένα ακόμη «κολοβό» έργο, την ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών έργων ενώ έχετε αφαιρέσει από το τεχνικό αντικείμενο την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων κυριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης».

«Το ότι η δαπάνη δεν είναι επιλέξιμη από το ΕΣΠΑ δεν απαγορεύει στο δήμο να χρηματοδοτήσει το έργο από άλλες πηγές. Είναι ένα έργο καθοριστικό για την αναβάθμιση του Επταπυργίου», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα των απαλλοτριώσεων η κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για «μείζον ζήτημα που κάθε δήμος πρέπει να προγραμματίζει συστηματικά. Δεν έχετε κάνει ούτε μια απαλλοτρίωση αλλά και δεν έχετε σχέδιο για την αντιμετώπιση του θέματος. Χρειάζεται ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο δεν θα προσφέρει φωτογραφικές στιγμές αποθέωσης ενός δημάρχου, αλλά μια συστηματική λύση.»

Ακόμα άσκησε κριτική στη διοίκηση όσον αφορά την εισήγηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των έργων Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Αστικών Απορριμμάτων

«Η «οικονομική τακτοποίηση» όπως λέτε κ. Ζέρβα επιβάλλει τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 930.000 ευρώ. Μειώνετε όλα τα έργα της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης με αποτέλεσμα να μην γίνει τίποτα καινούργιο και σοβαρό σε επίπεδο ανακύκλωσης, επειδή εσείς επιλέξατε να κάνετε το «σαπόρτ» του κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή και να «φάτε» τα ανταποδοτικά στα σαράβαλα της Λειψίας. Δεν νιώθετε ακόμα την ανάγκη να ζητήσετε μια συγγνώμη στους συμπολίτες μας στους οποίους είπατε και ψέματα; «

Τέλος μιλώντας για το Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας, η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε πως  «ο Δήμος έχει την ευθύνη αυτό το ίδρυμα να λειτουργήσει προς όφελος των νέων των δύο κρατών, για συνεργασία και φιλία. Αυτό δεν μπορεί όμως να γίνει αν δεν υπάρχουν εχέγγυα και προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια για θέματα όπως ποια είναι η σύμβαση, ποιος την υπογράφει και από την άλλη αυτό που ξέρουμε από τις επίσημες διαρροές του υπουργείου Παιδείας είναι πως όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου είναι στελέχη της ΝΔ. Αυτό υπονομεύει το ίδιο το εγχείρημα και θα πρέπει να φροντίσει ο Δήμος τη διαχείριση του έργου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ