Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

NORTH EVIA-SAMOS PASS: ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Πολύ φανερή η ώθηση τόσο στη Σάμο όσο και τη Βόρεια Εύβοια γεγονός που χάρισε πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλο τον τουριστικό κόσμο.

Πολύ σημαντική ώθηση στην εφετινή τουριστική κίνηση της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας έδωσαν τα Voucher των 300 ευρώ και 150 ευρώ αντίστοιχα που διατέθηκαν μέχρι τώρα, όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι πρόεδροι των τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων. Ειδικά τον μήνα Ιούλιο, η παραπάνω διαπίστωση ήταν πολύ φανερή τόσο στη Σάμο όσο και τη Βόρεια Εύβοια γεγονός που χάρισε πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλο τον τουριστικό κόσμο των δυο προορισμών, όπως τονίστηκε.

Την τρέχουσα περίοδο και οι δυο αυτές περιοχές βιώνουν έναν εξαιρετικό Αύγουστο από πλευράς πληρότητας στα προσφερόμενα δωμάτια, ενώ δεν αποκλείουν οι φορείς και μια επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν πέραν του Οκτωβρίου. Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται να ενισχυθεί από την πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, που επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο θα διατεθούν εκ νέου 7.000-8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ για να τις χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο.

Ζαχαράκη: Στήριξη πολιτών, νοικοκυριών, επιχειρήσεων

Μια από τις βασικές προτεραιότητές μας αυτό το δύσκολο από πολλές απόψεις έτος ήταν η στήριξη των πολιτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων ειδικά στις πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές και άλλα αίτια, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και συνεχίζει: " Κι αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη με πολλούς τρόπους. Στο υπουργείο Τουρισμού προτεραιοποιήσαμε με ειδική νομοθετική διάταξη τις πληρωμές των ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων πληγεισών περιοχών για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους. Συγχρόνως στην καμπάνια μας για την τουριστική περίοδο 2022 δώσαμε ειδική έμφαση στις ξεχωριστές εμπειρίες όπως ο τουρισμός ευεξίας που προσφέρεται στην Βόρεια Εύβοια ενώ έχουμε εντάξει την προβολή του τουρισμού ευεξίας αλλά και ειδικών μορφών τουρισμού όπως τον οινοτουρισμό, τον αλιευτικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό και άλλες μορφές στο στρατηγικό σχεδιασμό μας με στόχευση σε χώρες-στόχους μέσω εκθέσεων και δράσεων προβολής και επικοινωνίας και για το επόμενο έτος".

Η καμπάνια «Greek4ForYou» , η οποία και αφορούσε τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Κως) θα συνεχιστεί και το 2022 και 2023.

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα του υπουργείου στο μέτωπο της ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού τονίζει τα εξής:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουμε τη ειδικότητα του Στελέχους Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας αποκλειστικά με πιλοτική εφαρμογή της στην Αιδηψό της για το 2022. Η επιτυχημένη τουριστική καμπάνια «Greek4ForYou» , η οποία και αφορούσε τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Κως) θα συνεχιστεί και το 2022 και 2023 με ένα ειδικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής στο εξωτερικό αλλά και την ελληνική αγορά με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα στοχευμένα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τα passes αλλά και τις συντονισμένες δράσεις με δήμους και περιφέρειες θέλουμε να γίνουν μια σταθερή βάση για την ανάκαμψη και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών στη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά τη Σάμο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Γιάννης Φτερογιάννης επεσήμανε ότι το κουπόνι των 300 ευρώ βοήθησε πάρα πολύ τους Έλληνες που θέλησαν να επισκεφτούν τη Σάμο, αφού περιόρισε τα κόστη μεταφοράς στο ελάχιστο. Ο Αύγουστος για τη Σάμο τρέχει με πληρότητες πάνω από 90% και η ανεύρεση δωματίου είναι πολύ δύσκολη για εκείνον που θα θελήσει να κλείσει διακοπές της τελευταίας στιγμής, αναφέρει ο κ. Φτερογιάννης. Με τα προσφερόμενο δωμάτια ξεπερνούν τα 2.000, η εύρεση δωματίου είναι ένα δύσκολο στοίχημα. Στην Σάμο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου υπάρχουν προγραμματισμένα τσάρτερ γεγονός που κάνει τον κ. Φτερογιάννη να αισιοδοξεί για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μέχρι τον Νοέμβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θεόδωρος Ρουμελιώτης εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αισιοδοξία του για την μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής κίνησης στην Βόρεια Εύβοια και εστιάζει στο θετικό αντίκτυπο που είχαν τα κουπόνια των 150 ευρώ στην επισκεψιμότητα της περιοχής. Όπως εξηγεί αυτά έδωσαν την δυνατότητα σε οικογένειες να επισκεφτούν την Βόρεια Εύβοια τα σαββατοκύριακα του Ιουλίου, κάτι που ήταν που ήταν πολύ εμφανές στην περιοχή. Στο μεταξύ ο κ. Ρουμελιώτης αναμένει ένα νέο κύμα επισκεπτών τον Σεπτέμβριο μετά και την ανακοίνωση για τα νέα 7.000 κουπόνια των 150 ευρώ που θα διατεθούν στα τέλη Αυγούστου, όπως αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης.

Ο Αύγουστος για την Αιδηψό τρέχει με πληρότητες που αγγίζουν το 100%, γεγονός που ικανοποιεί τον τουριστικό κόσμο της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη. Να σημειωθεί ότι οι φορείς του τουρισμού της περιοχής τρέχουν δράσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 19, θα λάβει χώρα ένα χορευτικό Φεστιβάλ Χορού, με χορευτές από τη Ρουμανία, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, της Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και των Ελλήνων της Ρουμανίας. Μάλιστα αναμένεται ένα γκρουπ 300 ατόμων που θα έλθει στην Αιδηψό για το φεστιβάλ χορού, όπως εξηγεί ο κ. Ρουμελιώτης.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ