Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΓΓΔΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Κατακόρυφη αύξηση στις επιδόσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η ΓΓΔΕ.

Tα αποτελέσματα του έργου της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) για το εννεάμηνο του  2016 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στις επιδόσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Η αύξηση αφορά την εξέταση των υποθέσεων, που καταλήγουν στην υπηρεσία, με τα ποσοστά να παραμένουν πολύ υψηλά, όπως έχουν διαμορφωθεί από τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, από το 49,27%, με το οποίο ξεκίνησε η χρονιά, το ποσοστό σχεδόν διπλασιάστηκε στο 95,33% τον Ιούνιο και διατηρήθηκε το Σεπτέμβριο, με 95,20% (94,70% στην Αθήνα και 96,50% στη Θεσσαλονίκη).

Τα ίδια στοιχεία καταγράφουν ότι στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου της φετινής χρονιάς η Δ.Ε.Δ. έπιασε και ξεπέρασε ήδη τον ετήσιο στόχο 70%, έχοντας φτάσει να εξετάσει το 73,20% των υποθέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, επί 772 υποθέσεων, που εξέτασε η Δ.Ε.Δ. το Σεπτέμβριο, μόλις οι 39 έμειναν σιωπηρές (δηλαδή δεν εξετάστηκαν).

Επιπλέον, έχει υπερκαλύψει και το δεύτερο στόχο, που είναι το ποσοστό των υποθέσεων, που φτάνουν στα δικαστήρια, ακόμα και μετά από απόφαση της Διεύθυνσης. Συγκεκριμένα, το 2015 είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το 53,92% των αποφάσεων της Δ.Ε.Δ. Ο στόχος για φέτος ήταν το ποσοστό να μειωθεί στο 51,22% και ήδη – στο εννεάμηνο – έχει υποχωρήσει στο 50,39%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, τα αποτελέσματα αυτά συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των υποθέσεων ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Ασ σημειωθεί ότι στο πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας, δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε.

Ήδη, αναρτώνται όλες οι αποφάσεις του 2016 και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αναρτηθεί και οι αποφάσεις των προηγούμενων ετών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ