Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΣ

Ο πολιτευτής της ΝΔ από τη Β' Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την ηγεσία ενός από τους σημαντικότερους οργανισμούς για τους αγρότες.

Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) αναλαμβάνει ο Φάνης Παπάς με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Παπάς αναλαμβάνει στη θέση του απερχόμενου προέδρου, Γρηγόρη Βάρρα, ο οποίος αντικαθίσταται με κυβερνητική απόφαση.

Αιτία της αντικατάστασης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καταγγελίες που έχουν γίνει για τη διαχείριση των επιδοτήσεων στους παραγωγούς και στο ζήτημα με τα βοσκοτόπια από πλευράς του, αλλά και η ελλιπής συνεννόηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Βάρρας είχε μάλιστα είχε έρθει σε κόντρα για κυβερνητικές επιλογές, όπως την περίπτωση του ΟΣΔΕ.

Ο κ. Παπάς αναμένεται επισήμως να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του οργανισμού αύριο ή το αργότερο μεθαύριο μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.

Ο κ. Παπάς ήταν υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και δεν εξελέγη για λίγες ψήφους, παρότι συγκέντρωσε πάνω από 21.000 σταυρούς.

Θεωρείται από τους «μητσοτακικούς» της Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει δήμαρχος Σοχού και αντιπεριφερειάρχης σε διαφορετικούς τομείς επί πολλά έτη.

Είναι 43 ετών, πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Είναι ιδιοκτήτης πρότυπης βιοτεχνικής επιχείρησης του αγροδιατροφικού τομέα (παραγωγή παραδοσιακής πυτιάς) με έδρα το Σοχό.   
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ