Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΝΕΟΣ ΥΠΟΙΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» τα οποία λήφθηκαν από την Ελλάδα.

Εύσημα στην Ελλάδα για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα», με τα οποία, όπως είπε, η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας» απένειμε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, τονίζοντας πως και η Γερμανία πρέπει να καταστεί «παρομοίως φιλόδοξη».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Ελλάδα έχουν λόγο να «ανησυχούν» για το γεγονός ότι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκφράσει ιδιαίτερα αυστηρές θέσεις για τα δημοσιονομικά, ο ίδιος σημείωσε ότι η Γερμανία στην Ευρώπη «θα εστιάσει την προσοχή της στην σταθερότητα και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα».

«Σε αυτό αποτελεί για εμάς σημείο προσανατολισμού η εντυπωσιακή και επιτυχής πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Λίντερ και ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί, με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα, να έρθει η ελληνική οικονομία σε μία νέα πορεία επιτυχίας».

Αυτό πρέπει, από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, «να είναι ακόμη και για τη Γερμανία η αξίωση να γίνει παρομοίως φιλόδοξη, όπως είναι η ελληνική εσωτερική πολιτική και υπό αυτήν την έννοια προσβλέπω στις επόμενες ευκαιρίες για συνέχιση στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου, των συνομιλιών, τις οποίες και στο παρελθόν έχουμε ήδη διεξαγάγει σε καλό και αρμονικό κλίμα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ