Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΜΕ RAPID TEST ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 12 ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ

Θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι οι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο εστίασης, με rapid test.

Μέσα στις επόμενες ώρες, το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης (14/9), θα λυθεί η ασάφεια που προέκυψε σχετικά με το αρχικό ΦΕΚ στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και την είσοδο στον εσωτερικό χώρο εστιάσης των ανήλικων 12 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορωνοϊό δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει από αύριο για τους ενήλικους.

Δαβάστε σχετικά ΚΥΑ για εστίαση: Στοπ και στα παιδιά 12 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί

Η αρχική απόφαση:Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων, όπου ενήλικοι ανήλικοι από 12 ετών και άνω θα έπρεπε να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ίσχυαν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Αλλαγή απόφασης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ωστόσο, πλέον θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρίνίζεται ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστήματα της εστίασης με rapid test 48 ωρών.

Εξάλλου, και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με rapid αναφερόταν στα ίδια μέτρα, λέγοντας όμως ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ