Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΝΕΑΡΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει τα χλευαστικά και υβριστικά σχόλια πολλών Ουκρανών χρηστών που κάνουν λόγο για «δειλία των ορκ».

Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει νεαρούς ως επί το πλείστον Ρώσους να προσπαθούν να περάσουν σε γεωργιανό έδαφος μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ανάρτησε το ουκρανικό δίκτυο NEXTA.

Στη φωτογραφία φαίνεται μια ουρά από Ρώσους, στα ρωσογεωργιανά σύνορα.

Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίς σήμερα το πρωί, προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει τα χλευαστικά και υβριστικά σχόλια πολλών Ουκρανών χρηστών που κάνουν λόγο για «δειλία των ορκ» όπως αποκαλούνται οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

Οι πτήσεις χωρίς επιστροφή από τη Ρωσία ξεπουλούν γρήγορα, μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και αυτοί που έχουν υπηρετήσει μόνον ως κληρωτοί δεν θα κληθούν.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και το Γερεβάν, στην Αρμενία, και οι δύο είναι προορισμοί που επιτρέπουν την είσοδο των Ρώσων χωρίς βίζα (θεώρηση εισόδου), είχαν ξεπουληθεί σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales.

Τουλάχιστον 1.026 άτομα συνελήφθησαν σήμερα Τετάρτη στη Ρωσία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης που ανακοίνωσε το πρωί ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 36 πόλεις της χώρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ