Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ - «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ»

Τις ώρες της στάσης εργασίας του Συνδικάτου του ΟΑΣΘ δεν θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας - Τι λέει η διοίκηση του Οργανισμού για τη νέα κινητοποίηση

Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν, αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, δεν θα υπάρχει προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ επισημαίνει ότι «το Συνδικάτο υποβάλει τους πολίτες σε μια ακόμη ταλαιπωρία, καθώς παράνομα σκοπεύει να αφήσει τους Θεσσαλονικείς χωρίς συγκοινωνία αύριο Τρίτη, 2 Αυγούστου».

«Τα ζητήματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους έχουν επιλυθεί. Η κυβέρνηση ανέλαβε νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρύθμισε τόσο το ζήτημα των επιδομάτων Θέσης Ευθύνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όσο και την μη επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Είναι ζήτημα λίγου χρόνου να διευθετηθεί και το θέμα των μη μισθολογικών παροχών, μέσω της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Ο ίδιος εξηγεί ότι το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ αφορά μόνο μη μισθολογικές παροχές, καθώς η μισθοδοσία είναι ρυθμισμένη και η καταβολή της γίνεται κανονικά, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ επιπλέον οι εργαζόμενοι του Οργανισμού εισπράττουν μεγάλη προσωπική διαφορά.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ