Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το hashtag #WomanInHistory θα μπορούν να χρησιμοποιούν χρήστες στο Instagram και Twitter για να ονομάσουν όποια γυναίκα αποτελεί έμπνευση για εκείνους

Νέα παγκόσμια εκστρατεία για την παρουσία των γυναικών και των επιτευγμάτων τους στα βιβλία ιστορίας διοργανώνεται από τη Βρετανίδα συγγραφέα, Κέιτ Μος, ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα, η Βρετανίδα συγγραφέας, Κέιτ Μος, η οποία εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει τις φωνές των γυναικών, επιστρέφει με τη νέα παγκόσμια εκστρατεία με τίτλο #WomanInHistory, η οποία θα προβάλλει κάθε γυναίκα που έχει αγνοηθεί στα βιβλία ιστορίας.

Η συγγραφέας εξήγησε ότι θέλει να δώσει στις φωνές των γυναικών την ευκαιρία να ακουστούν και στις ιστορίες τους την ευκαιρία να τιμηθούν.

«Στην έρευνά μου για τα μυθιστορήματά μου, συνεχώς διαπίστωνα πόσο εύκολα τα επιτεύγματα των γυναικών εξαφανίζονται ή μένουν εκτός των επίσημων βιβλίων ιστορίας, κι αυτό με ενέπνευσε για την εκστρατεία», ανέφερε.

Οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να ονομάσουν όποια γυναίκα αποτελεί έμπνευση για εκείνους χρησιμοποιώντας το hashtag #WomanInHistory στο Instagram είτε το Twitter. Τα ονόματα θα αποκαλυφθούν στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Pan Macmillan την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Η συγγραφέας δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον ενθουσιασμό όλων και τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών.

«Μέσα στις πρώτες ημέρες από την έναρξη της εκστρατείας είχαμε χιλιάδες υποψηφιότητες απ’ όλο τον κόσμο, από τη Ρωσία, την Πολωνία, τη Συρία, το Ιράν, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία. Γυναίκες από το μακρινό παρελθόν, το πρόσφατο, καθώς και εκείνες που γράφουν ιστορία σήμερα» σημείωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ