Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ: ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ «ΤΟΥΣ ΓΑΜ...ΜΕ» (VID)

Ο δήμαρχος Σπάρτης ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνο και ακούγεται να λέει: «πάντως σήμερα νομίζω τους γαμ***με. Την ώρα που λέγαμε θα μας πάρουν "τα αυτά"»

Σε νέο ατόπημα προέβη ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ο Πέτρος Δούκας, υπενθυμίζεται, διεγράφη από τη ΝΔ μετά το βίντεο που τον εμφάνιζε να μιλάει για τις φωτιές στην Ηλεία και να λέει για σακούλες με λεφτά που μοιράζονταν σε όποιον μιλούσε… ελληνικά. Ο δήμαρχος Σπάρτης μίλησε για το θέμα κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, όμως όταν τελείωσε την ομιλία του, ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνο και λίγα λεπτά αργότερα ακούγεται να λέει: «πάντως σήμερα νομίζω τους γαμ***με. Την ώρα που λέγαμε θα μας πάρουν τα αυτά».

Η γκάφα του έγινε αντιληπτή από αντιδήμαρχο, η οποία του λέει « δήμαρχε, σας ακούμε τι λέτε».

Το βίντεο:

 

«Ήθελα να επισημάνω πως όταν το κράτος αντιδρά άμεσα τότε αυτό εκτιμάται από τους πολίτες»

Στην τοποθέτησή του, νωρίτερα, ο Πέτρος Δούκας είπε αρχικά ότι «πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά, να δημιουργήσουμε κάτι σπουδαίο για τη Σπάρτη και τους συμπολίτες μας». Σε εκείνο το σημείο λέει ότι «πρέπει να δώσω κάποιες εξηγήσεις», κάνοντας λόγο για «ατυχές, πολύ ατυχές σχήμα λόγου».

Ο δήμαρχος Σπάρτης εξηγεί ότι «το φταίξιμο είναι δικό μου» και ζητά «συγγνώμη και από τους αδελφούς μας τους Ηλείους και τους δημάρχους Ήλιδας, και του Πύργου, και από τον υπουργό και φυσικά απ’ όσους Σπαρτιάτες και Σπαρτιάτισσες στεναχώρησα με αυτή τη ρητορική μου υπερβολή».

Για την επίμαχη ατάκα απάντησε τα εξής:

«Σκοπός μου ήταν να επισημάνω πως όταν το κράτος αντιδρά άμεσα και συμπαραστέκεται στους πολίτες, σε καταστροφές, σε παγετούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, όταν βοηθά αυτούς που έμειναν στον δρόμο, αυτό εκτιμάται απ’ όλους τους πολίτες. Αυτό και τίποτε άλλο. Ο κάθε πολίτης θέλει να ξέρει και να νιώθει σιγουριά και ότι αν θα συμβεί μια φυσική καταστροφή το κράτος θα είναι δίπλα του. Μόνος στόχος ήταν να κινηθεί το κράτος άμεσα για τις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ