Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

«ΝΑΙ» ΑΠΟ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ MR BITCOIN ΚΑΙ «ΛΙΠΟΥΣ» ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ο Σουσανασβίλι πρόκειται να εκδοθεί στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών. Για τα υπόλοιπα θα διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Την έκδοση τόσο του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» όσο και του Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού ως «Λίπος» αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρειοπαγίτες είπαν «ναι» στην έκδοση του Αλ. Βίνικ απαντώντας στο αίτημα της Γαλλίας για έκδοσή του. Όπως είναι γνωστό, είναι η τρίτη χώρα που ζητεί τον «mr Bitcoin» ο οποίος φέρεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων.

Παράλληλα, θετικά απάντησε ο Άρειος Πάγος και στο αίτημα για έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι γνωστού και ως «Λίπος». Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με άλλη απόφασή του είπε και πάλι «ναι» στον να εκδοθεί στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών. Για τα υπόλοιπα αδικήματα (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κα ξέπλυμα) ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγάγει στη χώρα μας το «Λίπος» όταν ζητηθεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ