Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
x

MR BITCOIN ΓΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ

Ο Ρώσος ζήτησε την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ προς την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δριμύ κατηγορώ κατά της προέδρου του ΣτΕ και υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Βίννικ, γνωστός ως «Mr Bitcoin», δια της συνηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Έμαθα ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από όσα έκανε στην υπόθεσή μου, προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας» ανέφερε ο Βίννικ.

«Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας;» διερωτήθηκε ο 40χρονος Ρώσος, ζητώντας την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, ο Βίννικ κατήγγειλε ότι «εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου» ενω υποστήριξε ότι η τελευταία φορά που προαυλίστηκε ήταν την 31η Δεκεμβρίου του 2019.

Ο Αλεξάντερ Βίννικ διανύει την 28η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλεξάντερ Βίννικ:

«Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα, κρατούμενος παράνομα 30 μήνες στην Ελλάδα, χωρίς να κατηγορούμαι για τίποτε.

Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου.

Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες.

Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω. Δεν μου επιτρέπουν να πάρω καθαρό αέρα, η τελευταία φορά που προαυλίστηκα, για λίγα λεπτά, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η δικηγόρος μου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μού είπε, «είναι η τελευταία σου βόλτα για την δεκαετία» και της απάντησα: «Ίσως είναι η τελευταία βόλτα της ζωής μου».

Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου.

Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου.

Έμαθα ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από όσα έκανε στην υπόθεσή μου, προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας…

Ζητώ τη βοήθεια κάθε ανθρώπου που έχει συνείδηση. Ζητώ να παρέμβουν όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς…

Μην τους αφήσετε

Αλεξάντερ Βίννικ

16/1/2020»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ