Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΠΙΝΑΛΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αναμενόμενη επίσκεψη Τσίπρα στη Σχολή της Χάλκης.

«Καλώς να έρθει ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κληθείς να σχολιάσει τη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία στις 5 και 6 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αναμενόμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σχολή της Χάλκης.

«Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες. Ακόμη κι αν υπάρχει πότε πότε ασυνεννοησία μεταξύ μας για το Αιγαίο, μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα και τις ίδιες ιστορικές και πολιτισμικές αξίες. Για πολλά χρόνια είμαστε καλοί γείτονες. Εμείς δίνουμε σημασία στην ανάπτυξη να αναπτύξουμε της φιλίας με την Ελλάδα και την μείωση της έντασης με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Γιλντιρίμ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει έρθει στη χώρα μας δύο φορές κατά το παρελθόν. Κι εμείς έπειτα επισκεφτήκαμε την Ελλάδα το 2017. Κατά την επίσκεψη τότε είχαμε την ευκαιρία να πάμε και στην Αθήνα αλλά και στη Δυτική Θράκη και να συναντήσουμε τα αδέλφια μας». «Ο κύριος Τσίπρας καλώς να έρθει. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να του προσφέρουμε μία καλή τουρκική φιλοξενία. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του ή τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω ακόμη. Θα δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία ώστε ο φιλοξενούμενός μας να περάσει όσο καλύτερα γίνεται», ανέφερε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ